Böj dig även bakåt

Våran kropp mår bra att röra sig även bakåt…

I dagens samhälle/vardag befinner vi oss ofta i en framåtböjd position framför våra datorer och telefoner det är då gynnsamt att tänka extra på att böja sig bakåt för att sträcka ut framsida kroppen. I en bakåtböjning lyfter du bäckenet framåt/uppåt via musklerna på baksida kroppen vilket ger en töjning av muskler, leder, ligament & bindväv på framsidan av kroppen. Man stärker och stretchar kroppen på samma gång .

En bakåtböjning behöver inte vara bryggan utan andra varianter finns! De flesta av oss kan och bör göra minst en av dessa. Testa vilka du kan!

Komihåg ❗ En bakåtböjning är en AKTiV övning där fokus ligger på att LYFTA bäckenet framåt/uppåt genom att engagera sätet samt TRYCKA IFRÅN med händer & fötter/benen. Bäckenet tippas lite bakåt- tänk svansen mellan benen. Det är väldigt viktigt att du gör detta i ALLA varianter av bakåtböjningar för att stödja kroppen och ryggradens leder✔ Ha extra koll på att inte spänna ut magen och behåll en lång ryggrad. ANDAS.

Har du ländryggs besvär börja med den stående varianten. Tänk extra på att försöka slappna av i ländryggens muskler. I den varianten är det främst sätet och armarna som ska skapa bäcken lyftet fokusera på att mjukt gå in och ur positionen inte stanna kvar till och börja med.

Visar varianterna:
⭐Brygga
⭐En stödjande brygga över boll eller stol (OBS aktiva ben, armar & bäcken)
⭐Kamelen (Tips: om golvet känns lågt lägg några block/böcker bakom dig för att ”lyfta upp” golvet till en hanterbar nivå)
⭐Halvbrygga från stol (en perfekt övning efter/under kontorsjobbet)
⭐Stående bakåtböjning mot väggen (köksbänken funkar lika bra)

Träna på att gå in och ur bakåtböjningen kontrollerat gärna långsamt. Stanna kvar i bakåtböjningen så länge det känns bra för dig. Andas.

Maila mig vid frågor

Rå om dig och din kropp.
/Sandra

#rörlighet